Aug 21, 2011

Update eryna



Eryna masih demam...still...xtau dah nak buat cane lg...ubat adalagi..antibiotik pun tak abih lg makan..aku nak pegi klinik lagi pun mak aku ckp habiskan ubat ni dulu...

Dah masuk hari ke 4..is it normal?ke aku je yang pk bukan2?huhuhu...kalo ikutkan hati aku,nak aje aku terbang kat eryna skrg jugak...klo bleh,ku tanak berenggang pun dgn die...

Tp my mom marah aku...katanya jgn diajar..kalo dia sakit sket2...hantar je dia ke taska...jgn ajar die manja sgt...tp naluri seorg ibu...aku tetap rs susah hati...

Korang2...bglaa tips sket..mcmane nak cepatkan proses penyembuhan ni..risaunyeeee

P/s : terasa lambat waktu bjalan arini...hmmm

Posted via Blogaway

6 comments:

cekgu mat said...

bawak jumpa ped specialist..maybe ader infection yang menyebabkan demam..mende laen yang menyebabkan demam

NORZATIHANANI said...

da amik darah b? seeloknya b amik cuti lah kot sbb da 4 ari kan. huhu, org kalau anak demam mmg risau. demam sikit2 ok jgk kot nk anta, tp demam lama mcm nk gi kje pun xbest kan. jgn bmbang sgt.gi check darah die, and pray a lot. Allah dengar.jgn bmbang ye.

Daddy Ziyyad said...

U kena tengok, demam 4 hari tu:

-adakah berterusan siang malam 4 hari berturut turut panas?

-atau ada sehari demamnya kebah sikit?

-tengok simptom2 lain, eg: muntah2, cirit birit, sakit perut, sakit tengkok, sakit dalam telinga..ada ke tak?

-ikut case by case, ada yg demam masuk hari ke tiga straight saya buat ujian darah, ada yg boleh tunggu dan lihat. Doktor kena tgk keadaan fizikal nya.

-make sure hydration/air nya cukup, supaya tak dehydrated. Bagi air garam(ORS) yg dalam paket tu.

-Nasihat saya, kalau dalam next 24jam demam dia masih tinggi, buat ujian darah.

Sabihah said...

Cekgu mat : alhamdulillah..eryna dah ok dah...

Sabihah said...

Norzatihanani : mmg risau...every 2hour,b mmg call taska tanye kdaan die...huhu

Sabihah said...

Daddy ziyyad : alhamdulillah..eryna dah elok dah...tp elok jugak u bg info ni..at least,lepas2 ni kalo jd lagi..mintak jauh laa...ape2 pun..thanx for the advice doc...^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...