Aug 19, 2011

Eryna n demam


Eryna tak pernah demam teruk mcm yang dia kena kali ni...semalam aku pegi 2klinik..aku mmg biasa cmni...aku tak pegi satu klinik je sbbnye aku nk jugk dengar second opinion..aku rela byr lebih sket..(aku mmg seorg yang negative thinking)

Lepas 2klinik pegi dan 2doktor ckp eryna just demam biasa2 je,baru aku rs lega sket..ye laa...penyakit skrg tak bleh buat main2...risau tau...

Tp semalam,lepas mkn ubat,badan eryna tak kebah2 demamnya...makin teruk ada laa...aku hampir2 nk bwk sikecik tu ke hospital...sbbnya dia tak tido sepanjang mlm..risau sgt2...mata die kuyu je...tutup kejap,pastu bukak balik...risau sgt2...menitis air mata aku tgk dia...beberapa kali jugak doa biar laa aku yang tanggung...kecian dia...huhuhu

Dlm pkul 4 gitu,aku bg lagi ubat(4kali sehari kan..jdnye 6jam skali kene bagi ubat) lepas mkn ubat pkul 4pagi baru laa eryna dapat tido..umi pun bleh tido..cuma eryna tak bg umi lepas die...kene peluk je smpai ke subuh...subuh baru laa dia lena...baru dpat lepas eryna...

Eryna bangun pagi ni pkul 930 pagi...terus cr aku n peluk aku..tgk tv pun nak dgn aku...risaunye umi...pkul 10 pagi td,bg ubat lagi...baru nmpk eryna sihat sket..nmpak dia aktif sket...baru laa umi lega..but still umi rs eryna tak sihat sbbnya eryna tak makan sgt..just minum milo n mkn roti ke 2keping...huhu

Skrg ni,eryna dengan mak aku(nenek dia laa)...mak aku dtg lepas aku bgtau erya demam..mak aku datang terus eryna nak ikut balik...jap lagi nk g amik dia...umi rindu eryna...huhuhu

P/s : naluri seorg ibu...

Posted via Blogaway

4 comments:

Daddy Ziyyad said...

demam ni, kalau tinggi sangat, ie Temp >38.5C, boleh beri ubat demam tu setiap 4 jam. Utk kanak2/baby, bukak baju, jgn selimutkan, nanti haba tak hilang. Mandikan kerap & tuam.

uchnA said...

Sabor je laa..bg die mkn ubat ikut time..kalo dah panas sebelum time boleh jer bg kan..
Xleh tahan kalo anak sakit..sadis hati..hukhuk

Sabihah said...

Daddy ziyyad : bleh eh bg ubat 4jam skali?tkut jugak sbb doktor ckp cmtu...huhu...smlm, apa yg sy buat ialah tuam dan sentiasa sejukkan kepala dia...bimbang sgt2 semalam...anyway...thnx for the info...

Sabihah said...

UchnA : ye ke?bimbng jgk nak bg die ubat sblm time..huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...