Apr 11, 2010

alamak...camane neh...

aku makin membulat nih...aduhai...org kate bfeed anak, bleh kurus...kenapa tidak aku...??huhuhu

sbnrnya mase umur eryna 4bulan, badan aku dah ok..tp lepas raye je, susu aku merundum..agaknya makan tak kire ape..lebih2 lagi tapai..aku mkn dgn bestnye...akibatnya, susu aku mmg takde terus..jd, waktu tu, aku betul2 tak tau nak buat cane..kalo waktu bulan puase pun, aku bleh dapat 24-26 oz, lepas raye, nak dapat 20 oz pun payah tau...mase tu laa, aku mencuba segala benda untuk banyakkan susu balik termasuk laa makan dengan byknya...minum air yang banyak...pagi, tengahari mlm sure tak tinggal...biskut, bijirin, air milo, nestum, anmum...mmg dedikasi sungguh aku waktu tu, smpai laa badan aku dah jd mcm ni ha...malu laa nak letak gmbar..

kenape aku cerita hal ni yer?td, datang keje, ade laa sorg kakak ni, tjumpe dekat taska eryna, die pkai tudung besar sket laa dari aku...
cik hubby : "kan cntik pkai cmtu..."
aku : "kalo bee pkai cmtu, bee nmpak gemuk n pendek..."
cik hubby : "die pun rendah jugak..nmpak ok je..."
aku : "die kurus..."
cik hubby : "jadi??" smbil tersenyum...
:(

ape perasan korang?agaknya ape maksud disebalik tu?huhuhu...aku mmg dah agak dah...itu mmg maksudnye.... maksudnya aku dah makin gemukkkkkkkkkk...tolongggggg

skarang ni pun dah pkai tudung yang agak besar kalo dibandingkan sblm kawen dulu..main pin2 kat atas bahu tu..skarang dah tak pin dah.. tp die nak besar lagi...kene kurus laa nmpak gayanya...huhu

7 comments:

Wan Nurhidayati said...

tapai x elok utk breastfeed ek?

Sabihah said...

bukan tak elok tp tapai kan panas...mungkin tapai laa yang telah menyebabkan kekeringan susu itu..huhu

aNIe said...

Salam sabihah...akak datang dari list followers akak...thanks sebab follow blog akak...

Akak dulu bfeed anak cuma 2 bulan lebih je...lepas tu bila dah kerja bagi dia minum susu biasa...sebab duduk ngan mertua...mertua yg jaga baby...susah nak minta dia sambung bagi susu badan...

Tahniah sebab berjaya menyusukan baby berbulan2 lamanya...

Sabihah said...

tq akak coz sudi jenguk2 blog sy yang tak sberapa nih...huhu...ni pun susu dah berkurang sangat...keje yang menimbun, otak yang tak tenang...sume bg efek kat susu..sy cuma bg stakat yang termampu...

tq skali lg sbb sudi bg comment...^_^

Azrina said...

Saya pun tak kurus hahahaha...yg penting habiskan misi 2 thn dulu insyaallah pastu mama boleh start erobik balik untuk papa yeaaa.

ummiaisyah said...

salam sabihah,
jangan riso sangat pasal berat badan..asal maintain cute tau..satu cara lagi nak tambah susu badan, minum air habbatus sauda' n air barli.

Sabihah said...

huhu..skarang nih mmg susu dah kurang sangat..tensen kot..byk keje..br2 ni g klinik, doktor ckp sy migrain teruk..sejak dari tu, susu mmg dah kurang sangat...huuhuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...