Jan 24, 2015

Amazing Race; TEAM UYMS!!!






Perjalanan kami bermula seawal 430pagi...huiyooooo awal kan?nak tau kenapa?apa yang buat bee bangun seawal tu?haaaaa...meh nak cerita panjang lebar!!                                                       

Mane tak awalnye, sejak seminggu sebelum lagi, semua duk kecoh nak pakai baju apa lah, nak bawak apa lah...ada jugak yang buat lawak cuti awal sehari sebab risau nak tinggal rumah...padahal sehari aje pun...persiapan macam nak pergi setahun tau tak?aduhai...siap ada yang kena usik dengan suami kata kena bawak pasport..hahaha...seminggu gelak aje disebab kan group ni...

eh eh...belum cerita nak pergi mana kan?pergi kolumpo kekdahnya...pergi pulak dengan kawan2 satu group...lagi bestnye, kitorang naik kapal terbang pergi pagi balik malam...exited bila ada daripada group ni tak pernah naik lagi..mcm2 laa soalannye..hihi...yang tak masuk dek akal pun ada..hahaha...kami sembilan org dari terengganu..memang betul2 rombongan cik kiah tau

Dalam ERL dari KLIA2 ke putrajaya...banyak lagi tempat lain tp sebab seronok punye pasal, 
nak duk satu tempat je..hahahha

oleh sebab semua pun kalut itu ini, bee pun terkena sama kekalutan tu..biasa dah bangun pkul 5pagi..tp sebab hati dan otak duk fikir mcm2 pkul 4 pagi bangun..415pagi terkejut lagi...430 terus bangun jela...hahaha...awal tak??

dah siap semua kerja2 kat rumah, pkul 7pagi gerak dari rumah..sebabnya cik hubby nak g punchcard dulu..nak hantar isteri tersayang laa kan..bukan selalu isteri gerak mana2 tanpa dia..hikhik...

kami di airport kuala terengganu..jgn mintak gambar di KLIA2..hikhikhik

Alhamdulillah kami sampai di Faizworld training centre di Paragon Point 2, Bandar Baru Bangi pada jam 10.40pagi. Dari KLIA2 tu naik ERL ke putrajaya central(betul eh?org darak ulu masuk bandar sungguh)pastu amik cab terus ke bangi...


Kami dalam teksi eksekutif(sebab boleh naik 6org kot)

Kelas berlangsung 2jam setengah rasa mcm 2minit setengah je!! Wajib curi masa untuk pergi lagi...ada rezeki, ada jodoh pasti kami datang lagi, lagi dan lagi...TQVM khas buat PM Cery Mamafaiz yang sudi memberi kami ilmu yang kami hampir2 lupa...JATUH CINTA LAGI dengan shaklee!!

Petang pulak bersama Master2b Mija yang datang drive dari....... (lupe mija...jangan marah mija...ilmu tak lupa) tp yang pasti mija sanggup cancelkan appointment dia dengan 'anak2' dia semata2 untuk beri lmu kepada kami semua...terharu T_T
Bawah dari kiri : Marrs, SiCantik, Cieyna, Tyha
Atas dari kiri : Fauziah, Faizah, Master Yani, Hidayah, Arieda, Ezan, Mija, Watie, Huda

selesai je semua majlis2 ilmu, kami cuba telefon teksi untuk datang amik kami di bangi untuk ke putrajaya kembali...jeng jeng jeng...tunggu punya tunggu, satu je teksi yang sanggup datang...mane taknya, pkul 5 petang...dengan jalan jam nye lagi...susahlah nak dapatkan teksi..so, kami decide, 4org gerak dulu beli tiket ERL semua, pastu tunggu di putrajaya je...sabar lagi...Ezan cuba call kawan dia mintak tolong...tp oleh sebab jem waktu tu, kami tunggu dari jam 530 petang sampai ke 630 baru kawan dia sampai

masa tunggu tu, rasa mcm nak tahan je mana2 kete yang lalu...dah tak rasa malu ape dah..hati rasa nak smpai je...cieyna dah terdiam seribu bahasa..hahaha..nasib baik tyha dah ikut naik teksi dulu, kalo tak lagi kecoh lah jawabnya..hahaha....

belum cerita Mija call ckp "korang kena sampai putrajaya sebelum 655 petang tau...pastikan korang sampai sebelum 655 petang!!" dengan tak tau sape yang call, bee jawab je, ok2 dah otw ni...hahahaha...TQ mija...tu belum cite kak cery suh adik dia call lagi...hahahaha...tq sooooo much jugak sebab akak nak bantu..alhamdulillah, kami smpai putrajaya sebelum 655petang...

1....2....3..... Senyummmm

cerita 655 petang ni yang kelakar, bee,ezan,cieyna ngan arieda...main amazing race kat putrajaya tu..tak tengok dah kiri kanan...kalo sesapa yang baca ni, tengok kami berlari2 dengan bawak beg mcm2 ni, silalah komen apa yang korang nampak..hahaha..takde dah kontrol2 ayu semua, lari seribu langkah gitu...hahaha...sampai KLIA2 pun sama...punye lah seronok tengok pintu gate K2 macam dah depan tuuuu je...sekali hambik ko, turun tangga naik tangga simpang kiri simpang kanan...fuhh...JAOHHHH...sampai kat gate, org dah nak masuk dah..tp sekali lagi kami bersyukur, sebab sempat sampai kat pintu gate tu sebelum ditutup...

kepada pihak pengurusan Malaysia Airport, bee pun rasa sedih, sangat tidak praktikal pemilihan tangga dan jalan yang bersimpang siur itu...kenapa?kalo org tua nak guna?mcmana?adakah pihak Malaysia Airports nak tolong hantarkan?kalo yang boleh membaca oklah..jalan perlahan2 dan ikut je laluan yang betul..yang tak pandai membaca macamana?mungkin ada yang jawab, mereka tak naik kapal terbang...kenapa?ingat mak ayah tak pandai baca, anak tak mampu nk belikan tiket?yang kami nampak cuma duduk dikaunter je ramai...tp yelah, semua dah siap kan?harap2 adalah penyelesaian buat perkara2 sebegini ^_^


Tp bersyukur jugak diberi kesempitan masa semalam..kalo tak, abesss duitttt..org kampung masuk bandar lah katakan...hahahah...

kenapa bee cite ni?sebab bee nak ingat semua ni 50tahun lagi..seronok bersama kamu semua!!!
TQ Allah
TQ Mija
TQ Yani

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...