May 30, 2010

Cloth Diapers...

I was thinking about something…hmm…

Dah lame pk nih…pasal CD…sure u all sume dah tau kan ape yang aku maksudkan…hmm…dah lm pk nak beli ke tak…eryna pun dah masuk setahun…berbaloi tak nak beli nih?camane nih…

Brand ape yang paling best?means, paling affordable n practical…ye laa, nak beli pun, kene ukur poket sendiri jugak kan?tp kne laa berbaloi..kalo beli yang murah tp pkai tak sampai 2kali, dah mcm2 pesen..tanak laa cmtu..kalo bleh nak cari yang bleh pkai untuk adik2 nye jugak…kan??

any suggestion??

12 comments:

me_czar said...

Saya suka CD.
Baru2 ni pun ada wat entry pasal CD kat blog.
Sekarang CD dah murah. Kalau plan nak anak ramai, berbaloi CD ni. Cuma insert maybe nak kena ganti after certain period

Sabihah said...

oic...

tu laa, tgh survey2 jugak ni...hehehe

Zizitots said...

blog hopping, terjumpa plak entry ni..
salam kenal. pendapat saya, kena cuba beberapa brand sebab lain baby lain kesesuaian nya...memang berbaloi kalau start awal. Jemput la tengok di blog saya ye...

Sabihah said...

salam kenal jugak zizitots..

blum buat keputusan lg nak beli brand ape ni...susah nak survey2 sgt..keje kan..tunggu weekends je ada masa...^_^ anyway, TQ sbb sudi jugak bace n komen disini...

kaklong nuzula said...

Salam. Saya tgh buat stock clearance CD. Lunatots je yg tinggal. Kalau baru nak try, sy rekemen Coolababy, kira ok la harga n kualiti dia not bad. Blh tgk info CD di blog saya,

http://happy-clothdiapering.blogspot.com

kakyong said...

sabihah,

jika sudi.. jemput lah singgah ke kakyong's shoppe..
http://kakyongshoppe.lot.my/

utk langkah pertama boleh cuba guna CD coolababy.. jemput lah jengah ke kakyong's shoppe jamu mata dulu...

jika ade masalah/nak tanya lanjut.. bleh jer email kakyong72@gmail.com

Hani said...

salam, saya telah memakaikan anak saya dengan cd sejak usianya 5 bulan, skarang da 1thn 4 bulan, kira dah hampir setahun ber cd, alhamdulillah amat2 berbaloi. saya pakai cd lunatots, coolababy, QQ baby n babyland. Semua ok n puas hati.

Hani said...

jemput ke blog, baru sangat buat entry pasal cd nih.

Liz Rohaizat said...

sgt berbaloi guna CD. walaupun awak akan mula start bila anak dah lepas setahun, masih jimat di situ sebab anak masih akan pakai dispo diapers lagi.

kalau nak yg jenis affordable, boleh cuba coolababy dan lunatots. sy reseller lunatots. sy x boleh nak beritahu akan kebagusan brand lain sbb sy x penah pakaikan utk anak sy. anak saya mula pakai Lunatots CD sejak umur dia 7 bln

mAmA beAr said...

bee..br baca blog mu.hehe..
pas kol ari tu senyap je.huhu
cane? berjaya kol kak haza x?
dah start cd lum?ke nk tngu 2nd bb?

Sabihah said...

...belum beli pun lg ape2 CD...anak dah besar...masih dlm pertimbangan sebab cik hubby belum bagi lg beli..hehehe...still thinking...huhuhu...(dah 2bulan pk...still takde keputusan lg..hahah)

kakyong said...

sabihah,
kakyong pun agak lewat meCD kan anak2..
aliya dah umur 1 tahun baru berCD & anis pula masa umur dah 2 tahun.. anyway memang berbaloi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...