May 3, 2010

my weekends..

lame nye tak update blog nih..bukan tanak..bz sket..bukan stakat kat ofis je..rumah pun...cik abg nye tak sihat baru2 ni...skarang kan musim panas, ulser yang teruk..eryna pun tak hilang lg ulsernye...huuhuh

labour day..aku ngan hubby same2 amik cuti..kononnye nak holiday laa..hmm..holiday ape nye..memerap kat rumah ni ha...mcmane nak pegi holiday, aku demam n selsema... aduhai... sabo ajelaa...hehehe...

walaupun begitu, sempat jugak aku ke sekayu...buat sesape yang bukan dari trg, yang tak tau tempat apekah itu...hehe..itulah tempat air terjun yang kononnye 7tingkat di terengganu nih..tp smpai arini pun aku tak nmpak mane 7tingkatnye..hehehe....

oleh kerana tempat tu mmg tempat yang agak jauh dari tempat aku tinggal ni n mmg sah2 laa hujung minggu ni ramai org yang pegi, aku berkira2 laa nak bangun awal pagi masak mee goreng...pkul 530 dah bangun nih..goreng mee sket..buat bubur nasi eryna sket...goreng cekodok lagi...berkemas lagi...cik abg nye bangun2 dah siap dah..hehe...tp takpe laa..aku tak kisah pun...siap sume tu dlm pukul 630 gitu laa...sikecik plak tak bangun lg..tunggu laa kejap...hehehe

dlm pkul 730 bangun laa tuan puteri tu...hehehe...dgn muka tak basuh, baju tak tukar, pampers pun tak salin, mmg niat nak pegi mandi kat sane laa ni...ish..jgn silap phm..aku ngan cik hubby mandi tau..anak je yang tak mandi..hehehe...kami pun bergerak laa ke tempat yang dimaksudkan..



jauh terase perjalanan tu..dah lame beno aku tak pegi ni..seingat aku laa, last aku pegi, sblm kawen dulu..lame tuh..dah dekat 2thun lebih dah..heheh...aku sampai dlm pkul 830...tanye laa dengan guard kat citu.."pakcik, ramai org datang arini?" skali pakcik tu jawab.."takde lg pagi2 ni"..huish...ini sudah baguih..bleh pilih tempat...

siap daftar sume, aku pun berjalan laa smbil dukung sikecik tu cari tempat best...jmpe je..ni ha tempatnye...


terlupe plak nak amik gmbar tempat tu secara keseluruhan...sbb nye, umi ni pelupa sket..mmg terase jugak laa kurang cerdiknya umi ni..nak bercuti..camera pun lupa nak charge..hahah...jd, save bateri tu untuk snap gmbar2 yang penting je laa...huhuhu

cik hubby tu, smpai2 je makan dulu..lapar katenya..aku bwk laa sikecik ni main air..letak je kaki die dlm air, die nangis..mcmane nih??rupanye air tu sejuk giler...ye laa, air bukit kan..aku pun tak terfikir yang eryna akan jd cmtu sbb kalo kat rumah, die ok je...masuk je bilik air, mmg air laa mainan nye..tp lain pulak jdnya bile smpai kat air terjun tuhh..

oleh sebab eryna tak tahan sejuk, kami mengambil keputusan untuk balik je laa..kecian die...byg kan, bangun bersiap bagai nak rak, duk tak sampai sejam, balik...cik hubby kate, rugi minyak kete RM10..rugi duit beli pelampung RM20..tp dlm ati kami, takpe nnt die besar sket, kami nak bwk lg...silap tempat kami pegi kali nih...lain kali kene cr tempat yang seswai untuk anak2 sekecik tuh...kolam air panas LA agaknya...bleh sayang??hahaha...

ni laa sebahagian gmbar2 yang sempat snap mase kat ctu..enjoy laa yer??

senyum lg nih...hehehe

dgn baju tdo tuh..hehe

try2 letak eryna dlm air...menangis sakan dia..hehe

akhirnya terdampar..haha

2 comments:

muniefithrie said...

sori nyibuk kt blog bie ni..ciannya eryna kesejukkan ngn air..hehe..kat area mana air terjun tu?

Sabihah said...

takde nyibok2 pun...mekacih laa sbb sudi jugak datang jenguk2..haha..air terjun tu area kuala berang..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...