May 11, 2010

semangat yang hilang

kenapa ye sjak akhir2 ni aku rs kurang semangat dlm ape jua kerja yang aku buat…nak g keje pun malas, masak pun malas, pumping session pun dah kurang…tak tau laa…takde feel laa nak buat ape2…alaa…mcmane nihhh..keje menimbun…’org tu’ plak sibuk je nak tanye2 keje aku…duk diam2 laa..aku tau laa keje aku..yang ko sibuk tanye2 tu kenapa…aku skarang ni makin menyampah tau dgn ‘dia’…agaknya ini salah satu sebab kenapa aku makin takde mood nak keje…gile tak?

cik hubby plak, arini pun takde gaji lg…bukan takde duit tapi kecian dengan die..aku pun tak tau laa company ape yang n*** sangat tu…arini dah 11hb laa…aritu janji nak byr gaji b4 7hb…gile2…aku bukan ape, ok je nak pkai duit aku ni, tp kecian laa…org laki ni, segan jugak nak mintak2 dgn kite yang pompuan ni..aku bukan berkire sgt…pkai je laa duit aku..tp aku mmg marah ah company die tu…mmg tak reti…nasib baik aku keje..ade jugak duit nak blanje…kalo staf2 die yang lain yang bini tak keje, makan anak bini, sekolah ank…mmg betul2 kecian laa…company cmni, wa ckp lu, tak lame lg lingkup laa die..heheh..geram sgt nih…hehehe…relax b relax..

Hmm..kenape takde mood nak buat keje nih..datang laa mood…datang laa…keje byk nih..nak kene anta before weekend ni…tanak datang ofis ari sabtu buat keje…tolonglaa….ya Allah…

2 comments:

umialya said...

jika time mood hilang, akak mohon cuti n dok ngn anak.. lupa seketika hal pej - off tel

Hampir 2 mg masuk bulan baru, naya betul jika gaji masih tertunggak.. cuba bygkn mereka yg harapkan 100% ngn gaji ni!! cam ner ngn makan minum seharian, pampers, susu (jika FM), dsb

Sabihah said...

tu laa kan?kalo ikutkan mmg nak cuti tp mcmane, keje tak siap lg..kalo mintak cuti pun mesti tak dapat punye..sabo ajelaa...settlekan dulu yang urgent ni..lepas nih cuti laa...

mmg kecian ah kat staf2 company tu..tah pape laa..dulu mase mula2 lewat takde laa smpai mcm ni..biase 8hb 9hb byr jugak..ni dah masuk 12hb...arini tak tau laa...tanye cik hubby, katenye mungkin ari khamis nih...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...