Nov 22, 2010

KEJE…KEJE…KEJE…REZEKI…

wahh…kelass gitu tajuknya…semalam aku ada ckp aku ada nak cite something kan??pasal cik hubby je..ada tak aku cite cik hubby aku dah berenti keje?hm…takde eh?lupe laa tu…hehe…lepas raya aritu, cik hubby berenti keje..bukan raya haji ni..raya pose yang dulu tu..hehe…ye laa, keje ape yang pening2..gaji lmbat bayar, claim sume tak bayar..last2, aku ckp, brenti jela..die keje pun bukan makin senang..makin susah hidup..aku takpe, aku ada gaji, die tu ha yang tak dpt ape2..so, cik hubby pun brenti..jd laa penanam anggur yang berjaya..hahaha

aku suke masa cik hubby brenti tu sbb rumah dah terurus sket..kalo tak, weekend jelaa ada masa nak kemas rumah..cik hubby ada kat rumah, dia kemas laa apa2 yang patut…hehe (jahat kan aku??hehehe)

dlm2 takde keje tu, cik hubby ada laa anta satu proposal nak buat pos mini dekat gong badak, terengganu ni laa..dulu, mmg ada pos mini dekat situ tapi dh tutup..tak tau laa kenapa..then, cik hubby anta laa proposal tu..

pastu, mase sblm cik hubby brenti, ada laa dia dpt interview dekat SATU(Syarikat Air Terengganu Sdn. Bhd.) tp takde laa mengharap sgt sbb mmg susah nak dapat keje kjaan ni…ye la, sume nak kene pakai kabel besar2 punye..hehe…kalo dapat tu mmg rezeki sgt laa…

tiba laa satu hari, org Pos Malaysia Berhad call cik hubby ckp proposal die diterima…wahhh..lama jugak…dlm sebulan selepas proposal tu dihantar..hehe…jd, aku ngan cik hubby pun bertungkus lumus(cheeewahhh) kemas kedai tu(kedai untuk pos mini tu laa) beli barang2 yang patut (nsb baik tuan pos mini lama nak jual barang2 lama dia, so dapat murah sket..heheh)2minggu jugak laa siapkan sume tu…

so, kirenya, dlm 14hb nov nak bukak kdai laa kan…nak jadi rezeki kami sekeluarga(alhamdulillah..) cik hubby dapat offer letter dari SATU pada 10hb nov…aduh..panjang cite nih…hehehe…tak abih lg ker??hehehe

setelah difikir2, kami buat keputusan amik pekerja laa untuk pos mini tu..hehehe…oleh sbb tarikh lapor diri SATU tu 1hb disember, sempat laa cik hubby settle2 ape2 yang patut…pekerja??dah ada dah..alhamdulillah..aku bersyukur sgt sbb Allah permudahkan semua nya untuk kami… ^_^

ni gmbar2 sket2 jela untuk tatapan korang…

oktober 038 POS MINI KUSTEM

oktober 037

kerja-kerja pembersihan dijalankan..hehe

alamak..gmbar lain takde dlm pc nih..hahaha…nnt aku upload lain yer…

pamplet lokasinya…

so, kepada sesapa yang kenal n dekat ngan tempat ni, jemput laa datang yerrr…hehehe

3 comments:

M a W a D D a H said...

bie...

syoknya ada bisnes sendiri...suka...suka...

alhamdulillah, rezeki tak kemana-mana bie...

aku doakan semoga maju dan dikenali ramai...

p/s: insyaallah kalau aku ada masa, aku singgah, senyum2 selalu...

Sabihah said...

adah...tu laa kan?kalo dah rezeki tu, insyAllah...doa2kan laa semuanya selamat...^_^

azzey said...

Sabihah: Bestnyer ada bisnes sendiri.....tahniah ye....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...