Mar 29, 2011

insuran…perlu ke idak??

kebanyakkan org2 melayu kite ni, kurang pengetahuan bab insuran ni..aku tak kata org lain pun, aku sendiri pun rs gitu jugak…
tp bile cik hubby sakit ni, baru aku mai tpikir, kalo laa aku amik insuran untuk die awal2…bleh jugak aku bwk die pegi hospital swasta untuk check2…skrg ni, nan ado laa ye..mahai beno tu…huhuhu
tp untuk eryna, aku dah amik dah..aku amik prudential bsn…kenape insuran tu?ntah laa..sbb spupu cik hubby yang promote insuran tu…aku ok je..lgpun dlm byk2 insuran yang ada, lebih kurang je benefits die…ada yang terkurang dan ada yang terlebih…jd, yang mane2 pun bleh laa..yang penting, agen tu senang kite cari kalo ada ape2..kan??
jd, oleh sbb tahun lepas aku dah amik untuk eryna..tahun ni aku nak amik untuk cik hubby…tahun depan plak laa aku punye…heheh…tp kalo keluar plak adik eryna?adik eryna dulu laa kan?takpe laa…umi punye tak yah pun tak pe..yang penting, anak2 dulu…kan?^_^
dah janji dgn spupu cik hubby tghari td, nak jumpe die petang ni kat McD…sape2 yang duk trg, jom McD giant pukul 6 petang ni…tp mkn sendiri byr k??hahahaha
p/s : org perempuan mmg cmni…mula2 hubby pastu anak2…diri sendiri?kalo hubby tak amik tau, kecian laa kat kami2 ni…hehehe

2 comments:

muniefithrie said...

Pentingkan amik insurans ni.kte xtau mcm mana ms akan dtg kan..

Sabihah said...

betul2...munie ada insuran dah?b tadok lg...huhuhu...amik untuk anak ngan hubby dulu...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...