Mar 30, 2011

kursus AKPK

korang mesti penah dgr pasal AKPK ni kan?kan slalu ada iklan2 pasal ni..dimana2 pun ada..pengurusan hutang anda…hehehe
kalo yang tak tau akpk tu ape, aku nak terangkan pun tak reti..tp aku phm ape tugas2 die..bleh gitu?hehehe..kalo nak tau lebih lanjut, korang buke je website ni http://www.akpk.org.my/Default.aspx?alias=www.akpk.org.my/bm
aku nak cite yang aku dah pegi kursus die kat trg ni..kalo korang nak pegi, die buat setiap ari rabu di Bank Negara, pkul 8.30 pagi sampai pkul 12.30 tghari…lupe nak ckp..yang ni kat terengganu laa..kalo kat negeri lain, aku tak tau laa plak…huhuhu..tp korang bleh je contact diorg melalui laman web tu..kan??
oleh sbb aku dah pegi kursus tu, aku syorkan korang2 pegi laa jugak…mmg best..dan ilmu tu bukan bukan bleh kat mane2…persiapan minda…konsep die sama dgn insuran ni..benda yang perlu tau time kite tanak..kalo bile dah sakit, tak bleh amik insuran ape2 dah…hehehe….mcm tu jugak ngan pengetahuan tentang bebanan hutang ni, time hutang dah menggunung, baru nak cr jalan nak kurangkan bebanan hutang…susah laa kan?jd cari ilmu dulu..
p/s : “amalkan pengurusan kewangan berhemat sebagai budaya hidup”
entry sebagai peringatan untuk diri sendiri jugak…^_^

2 comments:

fariha said...

betul2..skang ni semakin ramai dah amik berat sal pengurusan kewangan berhemat.walaupon tak pernah peg kursus AKPK but ade la baca buku2 sal personal finance ni.suggest b baca buku ni "Lahirnya seorang jutawan" & "Jutawan dari planet Jupiter" by Azizi Ali.he's a billionaire yet he's still working-a pilot to be exact. tp cara dia manage duit die sampai die jadi jutawan tu kira leh jadi guide la..
http://www.bookplanet.com.my

Sabihah said...

wahhh...kene g cari buku tu...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...