Mar 21, 2011

PB ohh PB

lama aku tak update pasal PB ni…
entry sblm ni aku cite cik hubbu sakit urat kan..ni aku nak update, ape PB dah buat kat cik hubby…
oleh sbb aku dah cuba byk tempat…hospital dah pegi…xray dah buat..tukang urut pun dah tolong…dah jumpe toki cik hubby yang pandai jugak tgk2 ni…
bila malam je, mula laa sakit..aku tgk pun susah ati..tgk die sakit tu rsnye mcm aku nak tolong tanggung..tp ye laa..mcm yang selalu kite dgr, sakit ni penghapus dosa..ujian bg die dan bg aku jugak…(smoga aku mampu sabar dan tabah hadapi semua ni)
semua yang aku pegi berubat tu sume ckp, cik hubby takde masalah tulang…pegi doktor, doktor suh buat fisio…aku ingatkan fisio yang mcm ajar bjalan tu…skali die cuma letak plat panas atas badan cik hubby selama 15min untuk skali rawatan…
jumpe tukang urut, tukang urut ckp, urat masuk angin…bengkak…so, die suh letak kunyit + garam dekat belakang….sama je..nak bg kepanasan pada badan tu supaya perjalanan darah stabil…
jumpe toki die pun ckp, ada darah beku dlm saraf…die pun tolong baca2 kan ayat2 Quran untuk sembuhkan cik hubby..tp sblm balik die ckp “pandai die datang..pandai laa die pegi…kite dah kacau tempat die tu…insyAllah die keluar laa tu”aku dgr ayat tu pun susah ati jugak…
agaknye ada parasit duk menumpang cik hubby aku ni…ye laa..die selalu keje malam…lgpun die sakit sejak dari balik pulau redang aritu…cuma kali ni sakitnye tak terkata..smpai tak bleh bangun sume…
so, aku pun lepas cik hubby dah try sume ubat klinik, ubat hospital, minum air tawar, letak kunyit ngan garam jugak…aku pun suggest laa die pkai bengkung PB…
bile pkai je, cik hubby kata, hilang terus yang sakit2 tu..aku pun mcm tak caye…dua tiga kali aku tanye…smpai arini pun aku still lg tanye, ape rs lepas pakai bengkung tu…
alhamdulillah, sakit die makin pulih…baru 4hari pkai, perubahan mmg nampak ketara..kalo dulu, duk dlm kete pun sakit, skrg dah bleh bwk kete n moto…kalo dulu, makan kene duk atas kerusi siap meja pastu amik masa dekat sejam baru abih makan(ye laa, tgh makan kene bangun n duduk balik pastu bangun lg then duduk balik sbb rs lenguh2 yang amat sakit)…skrg dah bleh duduk makan atas lantai…tido pun dah bleh tido dlm posisi straight..kalo dulu, kene bengkok kan kaki baru rs selesa…tgk die pun dah tak selalu mengadu sakit..aku pun rs lebih suke ati..hehe…ye laa, tgk die makin pulih kan…^_^
entry21.03.11 my heart and my soul…love u sayang
TERIMA KASIH DOKTOR2 KLINIK N HOSPITAL…TERIMA KASIH POK TA(tukang urut)…TERIMA KASIH TOKI…TERIMA KASIH PB..
p/s : tak lupa terima kasih kepada sesape yang baca entry pasal cik hubby aritu n tolong doakan untuk dia…TQVM… i lap u all tau..^_^

1 comment:

fariha said...

alhamdulillah..at least b dh try ubatkan hubby b.
salah 1 fungsi PB tu die tlg lancarkan balik perjalanan darah, sbb tu makcik2 yg tua sakit lutut pon ramai yang pakai girdle.
terpromote lak.hehe..
im happy for u dear. tau cmner prasaan bila encik hubby sakit,(my hubby pnah warded once masa irdina 2 mo) rasa cam patah sebelah kaki.sasau gak la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...