Mar 31, 2011

Tolong2..mommies…pendapat plssss

as semua org tau, eryna masih menyusu badan..tp umur die dah nak masuk 2tahun dah…aku ingat nak brenti susu..nak ajar die minum susu lain…cane ye?ada idea tak??
2 minggu lepas, aku ada jalan2 kat giant, pastu ada promoter tu tgh promote susu dumex dugro coklat..eryna minum ok je..siap 2cawan lg..so aku pun beli laa kononnye nak bg die rs susu lain selain susuibu ni…mmg elok laa die minum..cuma syaratnye nak pkai cawan…no bottle ok…so, selepas seminggu aku bg die 2.5oz setiap setiap petang lepas balik kerja pkai cawan..aku dgn cik hubby decide nak bg susu tu kat Taska…
kalo dulu, aku bekalkan eryna 4botol susu stiap ari kat taska, since ari ahad baru2 ni, aku bg 2botol je…kakak kat taska kata ok je die minum…tp ada prob lain plak…ERYNA SEMBELIT…stiap kali nak poo, die mesti menangis sungguh2…siap ckp “umi…ayokk…akittt” means…”umi…nak b*rak…sakit…agaknye, ape perasaan aku…rs nak nangis tau…
so, skrg, aku nak mintak pendapat laa…susu ape yang ok dan elok laa untuk try..aku bimbang laa plak…huhuhu

3 comments:

mamaqari said...

problem kita lbh krg sama la..anak mamaqari bln dpn masuk 2 thn tp masih menyusu...masalhnyer dia x nk susu lain..skrg pn mamaqari dh kurangkan skit dgn bg susu badan time mlm jer..tp belah siang dier x minum susu langsung..minum air masak atau ribena jer...dh try mcm2 susu tp semua pn dier x nk...klu fresh milk dlm kotak tu je dier minum...tp tu pn kadang2 x nk jgk...seday btl la nk ceraikan susu dier=(

Sabihah said...

sama laa kite..sedey mmg laa sedih tp nak buat cane kan?dah smpai masa...nnt kecian kat adik die plak..tanak laa adik keluar baru nak lepas susu die..takut nnt die benci adik plak sbb umi tak bagi susu kat die tp bg kat adik...susah jugak tu...i'm still thinking...kalo tak bg susu lansung...ok ker??

M a W a D D a H said...

aduuhh..parah kes mu ni bie...aku xde info lak...nati kalu ade info, gtau...

eh salloh...bukan mommy la...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...