Jun 7, 2011

My Lil Eryna

dah lama tak update cite pasal eryna…lagi 12 hari, eryna cukup 2tahun…skejap je rsnye masa berlalu…rsnye baru je terasa perasaan seorg yang bergelar umi…skrg, eryna dah mula belajar mcm2 benda…

setiap kali balik dr taska, bila ditanya, “eryna makan ape arini?” pasti sayur jawapan kegemaran eryna…umi suke dengar tu..its mean, usaha umi untuk buatkan eryna suke sayur, berhasil…mmg betul pun..stiap kali makan, mesti eryna mintak sayur…hepi nye umi…^_^

skrg, vocab eryna dah byk…bleh sebut macam2…ape yang umi tanye, semua eryna jawab..cuma kadang2 ada laa jawapan yang salah sbbnye die tak tau ape nak jawab..hehehe

kalo dulu, eryna tak suke tonton tv, sejak ada babytv (618) kat astro, umi dah bleh tinggal eryna depan tv…dapatlaa umi buat kerja rumah tanpa bantuan eryna…^_^

dah beberapa minggu dah eryna berenti menyusu dgn umi…adalah sesekali eryna rindukan susu umi..umi tak paksa eryna berhenti susu, tp eryna sendiri yang mintak buatkan susu botol…umi redha..umi cuma mahukan yang terbaik untuk eryna…

cuma skrg, masalah umi yang utama, eryna terlalu byk ckp…selagi tak tido, eryna pasti berbual dan menyanyi…ntah ape yang di bualkan…ntah ape yang di nyanyikan…hehehe

ni umi nak list down ape eryna suka dan ape yang eryna tak suke…

eryna suke

  1. sayur
  2. babytv(618)
  3. naik bicycle
  4. naik motorcycle
  5. cat (tp takut nak dekat)
  6. kiss umi
  7. usik abah
  8. mee rebus
  9. donut
  10. berbual
  11. menyanyi

eryna tak suke

  1. cicak
  2. kene marah (sape suke kan??)
  3. kiss abah (mungkin sbb misai n janggut kot..heheh)
  4. kene tinggal time hujung2 mingggu (sorry sayang…umi keje)
  5. org pkaikan baju..(nak pkai sendiri..huhuh)

last but not least, gmbar2 eryna

4 masa dalam pantang…

5setahun selepas tu... 

1

3eryna dan umi… 

2eryna dan abah… 

6the latest pic umi and eryna…^_^ 

p/s : bile godek2 gmbar ni, dah lama dah tak amik gmbar eryna…weekends ni kene ajak sikecik pegi berlibur smbil bergambar best jugak ni…^_^

5 comments:

Kakzakie said...

Comelnye.... Bagus anak-anak makan sayur. Kalau dah biasa nanti sampai bear pun senang...

chichi said...

ye la..tup2 dah besar...

pena rozie said...

Dah besar yer. Kejap jer mase berlalu.

effa said...

comeynya eryna ni..;-)..nak wish siap...selamat hari jadi buat si comel erina...;-)

syaseby said...

lama sudah x menjenguk blog bie...terkejut tgk da berubah wajah..sory la dear x sempat nk bertenet.kat umh duk jahit jer.

wish hepy besday to eryna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...