Nov 17, 2012

First session

Baru selesai sesi pertama taklimat kursus aku...

Tadi masa nak start taklimat,tetiba ada seorang peserta kursus kena sawan. Ya Allah,tak penah seumur hidup aku tgk org sawan..takut,berdebar,rasa ingin tahu bercampur2..urusetia kursus pun tak pernah alami keadaan macam tadi..semua org macam tergamam...

Tapi nasib sentiasa baik,ada sorg perempuan(juga peserta kursus) pernah hadapi situasi gitu...jadi,dengan penuh cekapnya dia kendalikan situasi tu...alhamdulillah...walaupun mulut berdarah2,'pesakit' tadi dapat disedarkan...nak tunggu ambulan,sampai ke sudah ambulan tak sampai...last2,bila dh sedar barulah 'pesakit' itu dibawa ke hospital oleh urusetia...huhuhuhu

Bila tgk keadaan begini,baru terasa betapa pentingnya ilmu pertolongan cemas ni...kalo dulu masa sekolah belajar sambil lewa aje mcmane nak balut tangan patah ke seliuh ke...kan?menyesal pun ade...huhuhu...tp masih belum terlambat kan?kene ambik tau jugak serba sedikit...ye tak?sekurang2nya boleh jugak membantu ape2 yang patut...huhuhuhu

P/s : rindu eryna...nak call,eryna tido rumah mak aku...cik hubby plak tido rumah mak dia...huhuhuhuhuhuhu
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...