Jan 19, 2013

Nak adik tak?mealshake shaklee

Malam minggu tanpa eryna mmg sunyi...kenapa eryna takde?macam biasa,bila dah pergi rumah mak je,sure eryna amik peluang nak tidur sana...ye lah,malam minggu je boleh..kalo malam school tak boleh...kecian kat mak nak layan dia pagi2...hehehe

Teringat perbualan eryna dan cik hubby tghari tadi

Cik hubby : eryna nak adik tak?
Eryna : nakk
Cik hubby : nak adik perempuan ke lelaki?
Eryna : eryna kan perempuan...
Cik hubby : dah tu?
Eryna : nak adik perempuan laa..abah lelaki,abah amik adik lelaki...
Cik hubby : hehehehe

Macam2 lah awk eryna

Masuk arini,dh 2minggu eryna ber'mealshake'..tapi bukan bagi setiap hari laa..bukan apa,susah nak buat hari keje...pagi2 dh bersilat nak uruskan dia nak g school,petang plak bertaekwando masak pastu kene basuh baju school eryna setiap hari.mane nak sempatnya...bukan tak sempat actually,terlupa...hihihihi..

Kenapa bee bagi dia minum mealshake?sebabnya senang je,dia mmg dah tak minum susu..dekat 4bulan kot..tak paksa pun,dia nak berhenti sendiri..kami ikutkan aje...padahal bersyukur sgt sbb dah lama terfikir mcmana nak stopkan dia minum botol..hehehe...sejak berhenti susu ni,selera makan dia dah jadi lain..memilih sangat makannya...setiap hari kalo tak ikutkan apa dia nak,jangan harap dia nak makan...kadang2 smpai tak tau apa yang dia makan satu hari tu..asyik coklat,aiskrim..itu je yang dia nak...hmmm

Lepas baca testimoni byk2 dalam website(sbb bimbang nak bagi anak amik suplemen awal sgt)..nampak mcm selamat sebab ada yang dh amalkan lama...lagipun,bee bukannya nak eryna tu jadi gemuk,nak dia sihat dlm pemakanan...

Sejak hari bee bagi dia minum mealshake,alhamdulillah,dah kurang memilih makan..nak kata sepenuhnya tak lah tapi alhamdulillah..lagi pun bee tak bagi setiap hari..sayur pun dia makan..kalo dulu,apa2 jenis buah pun dia tolak,sekarang dia dah boleh terima rasa jambu,rambutan...alhamdulillah...

Perubahan belum nampak lagi cuma yang ketara parut chickenpox kat kulit dia nampak memutih..tapi mungkin jugak sebab dia kecik lagi,mmg parut tu akan hilang satu hari nanti..hopefully...hehehe

So,sesapa nak cuba mealshake ni,bleh contact bee...untuk vitamin2 lain pun boleh..^^

P/s : dengar kata vitamin C chewable dh ada,tp stok belum smpai ni..nak order?email/sms/call bee ye?
0199897010(Bee)
cksabihah@gmail.com
chekubee@gmail.com
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

1 comment:

Yantisa said...

adik akak pun ambik product ni .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...