Jan 25, 2013

Perarakkan Maulidur Rasul dan Rambut Gugur

Salam semua..macamana cuti??bee cuma bersuka ria dirumah je..hehe…pagi semalam ada perarakkan maulidur rasul peringkat negeri…ofcoz cik hubby pun join..hehe…ni gambar eryna masa tunggu abah dia berarak

IMAG0492

IMAG0506 biru mata hitamku

Dapat jugak no 3 walau sememeh gtu je barisannye..hehehe

Ok, back to the topic…Siapa pernah mengalami rambut gugur?bee yakin,sure ramai yang pernah alami benda ni..sejak beranak 3tahun lepas,masalah rambut gugur bee menjadi2…makin bee cari penawar(shampoo/krim/serum) makin teruk adalah…last2 potong jelah rambut kesayanganku ni…huhuhu

Ada sekali tu,kebetulan pergi klinik untuk check-up demam eryna, bee tanye sekali masalah keguguran rambut ni…doktor ckp, normal bagi ibu yang lepas beranak..hormon yang berubah secara mendadak akan mengakibatkan rambut gugur..nanti lama2 dia akan pulih sendiri..

so, selepas setahun, masih lagi masalah sama…setiap hari kene buang rambut yang lekat pada sikat..bilik mandi pun dipenuhi dengan rambut…atas katil pun sama…naik rimas masa tu…

bila bee tanye balik pada doktor yang sama, dia jawab lagi…punca lain yang sebabkan keguguran rambut adalah amalan pemakanan yang tidak sihat…KFC, Mc D, makanan berminyak…selain tu, stress juga merupakan punca keguguran rambut…bee tak nafi, mmg bee amat2 stress masa tu..tekanan kerja dan persekitaran tempat kerja juga..dengan eryna sedang membesar..cik hubby mintak perhatian…sume tu buat masa 24jam yang bee ada dirasakan tak cukup..

Sehinggalah pada sebelum puasa tahun 2010…bee sedang mencari2 produk yang bleh buat bee bertenaga sepanjang ramadhan tanpa mengganggu penghasilan susu buat eryna…akhirnya jumpe dgn shaklee…masa tu bee cuma amik trial pack(B complex,Vitalea,Vita C) + ESP + Performance Drink…

Sebulan mengamalkan produk shaklee, dalam bee tak sedar, rambut bee dh mula pulih..dah tak gugur mcm dulu…kenapa?

Rupa2nya ESP bantu dlm masalah pemakanan yang sihat dan ESP sendiri ada nutrien untuk rambut yang sihat…

esp2

B complex plak bantu dalam pengurusan tekanan…

Set A Kesihatan Optimum

alhamdulillah, bee bukan sahaja dapat berikan yang terbaik untuk eryna iaitu susuibu, masalah keguguran rambut pun berkurang, dpt tenaga untuk menguruskan anak serta cik hubby, juga dalam tekanan kerja…bee bersyukur sangat2 diberi peluang untuk berkenalan dengan produk Shaklee ni…jadi, tak baik lah bee tak kongsi kebaikkan shaklee ni dengan kawan2…kan?

so <3 jgn segan2 nak contact bee ye…

1 comment:

Kuazue Mohd said...

as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...