Oct 9, 2014

Susu Merundum dan Kerunsingan Si Ibu!!

Memang normal bagi ibu-ibu menyusu bayi yang dah masuk 8bulan keatas mengalami masalah ni. Lebih2 lagi ibu-ibu yang bekerja... Dan tidak dinafikan jugak, ada jugak ibu-ibu yang tak mengalami masalah susu merundum ni...haaaa...kenapa??

Tentulah ilmu dan persediaan...macam bee mula2 mengandung dulu, langsung tak tau pasal penyusuan susuibu ni. Malahan bee sendiri pun dulu tak menyusu dengan mak(mak bee laa cakap) tapi oleh sebab rasa tanggungjawab dan hasil dari google dan bacaan di internet dari blog rakan2 siber, perasaan ingin memberi yang terbaik untuk anak yang bakal lahir membuak2...dan perasaan tu bertambah dari hari ke hari

Tu masa mengandung tau...bila dah beranak, baru ku tahu, bukan senang nak merealisasikan...kenapa?? Penyusuan susuibu tak susah pun...yang susah tu, pandangan org sekeliling...kedekut nak beli susu lah, kesian anak tak cukup susu lah, anak kecik tak cukup zat lah...masa tu, semangat suami perlu!! Sebabnya hati seorg perempuan mudah rapuh...tergugat dengan pandangan orang sekeliling...masa tu lah kita perlukan sokongan SUAMI dan support group!!

Tibalah saat nak puasa...masa tu eryna dah setahun lebih...menyusu penuh tetapi masalah susu sentiasa ada...time period(uzur) mulalah susu merundum..dari 16oz sehari dapat 5-6oz sahaja...korek2 stok yang ada...makin hari makin susut..makin hari makin sikit...bila dekat2 nak puasa lagi susah hati sebabnya perasaan TAKUT mengatasi...masa tulah pertama kali bee jumpe SHAKLEE

Bee kenal dengan ESP+Performance Drink+Mealshake...sebulan puasa, gigih telan 3serangkai tu...jangan cakap byk...masa tu langsung takde resepi2 sedap ni semua...kocak2 telan je...takde perasaan ape pun..semua untuk anak tersayang...tp miracle nya, pengeluaran susu langsung tak terjejas malahan eryna nyenyak tidur setiap malam...Allah dah aturkan yang terbaik masa tu..Alhamdulillah

Sejak tu, bee beli sikit2..sbbnya manelah mampu..suami keje pun tak tetap lagi...beli vitalea, b com, vita c ngan alfalfa...semakin hari semakin bertenaga...tapi takde rasa nak jual pun...main beli dan telan je...mmg bykkk sgt produk yang bee guna untuk membantu perjalanan penyusuan tu, tapi hanya Shaklee yang lekat dalam hati...

Sempena bulan promosi ESP ni, bulan oktober 2014, sempena bulan kelahiran bee dan suami, bee ada ESP combo buat semua...nak dapatkan ESP dari bee?

Pm je bee kat FB atau
0199897010
0173740100
chekubee@gmail.com

Bee akan cuba bantu anda dalam merealisasikan impian anda!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...