Jan 26, 2015

UNIK!! Tak terdapat pada bangunan lain

Bukan sekadar jatuh cinta pada produk je, bee juga jatuh cinta pada setiap apa yang bee baca pasal shaklee…nanti bee cuba cerita satu persatu…tapi hari ni, bee nak share pasal bangunan shaklee yang sangat unik…

Early_Shaklee_Office1bangunan shaklee yang pertama di OHIO 

Ibu pejabat Shaklee sekarang terletak di Pleasanton, Carlifornia bukan sekadar pusat operasi, malah ia adalah simbolik kepada falsafah yang didokong oleh Shaklee. Ia direkabentuk oleh arkitek terbilang - Gensler, menjadikan bangunan ini mesra pengguna dan mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee terhadap

"Kehidupan yang harmoni bersama Alam Semulajadi".

Anda boleh menikmati pemandangan indah - langit, tumbuh-tumbuhan, bukit bukau dan kehijauan tanah lapang, tidak kira di mana posisi anda berada di dalam bangunan ini. Reka bentuknya yang serba moden dan maju, membolehkan ia diterangi secara semula jadi oleh cahaya luar, serta pembinaannya daripada bahan dan warna secara semulajadi. 

Ibu pejabat shaklee

Antara keunikannya seperti:

  • Bahan-bahan kayu dan pintu diambil dari kawasan hutan mampan.
  • Pembuatan permaidani daripada bahan yang dikitar semula
  • Kerusi-kerusi diperbuat daripada bahan yang dikitar semula
  • Tanaman landskap yang dijaga rapi terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yangh terdapat di dalam produk-produk Shaklee
  • Penggunaan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga
  • Penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan
  • Penggunaan "Low-E glass" di seluruh bangunan untuk penggunaan tenaga yang efisien
  • Peredaran udara melalui bawah lantai untuk penggunaan tenaga yang lebih efisien dan menjamin kualiti udara
  • Ruang dalaman yang luas bagi menggalakkan suasana kerja yang lebih harmoni dan menjamin peredaran udara segar
  • Orientasi bangunan yang mesra alam dan kedudukannya yang berhampiran dengan pengangkutan awam.

sumber : Buku panduan nutrisi Shaklee

haaaa…baca tak? bukan setakat produk je mesra alam tau…bangunan pun!! mane nak cari company yang AMAT-AMAT menitikberatkan sumber yang betul2 MESRA ALAM…tq Allah sebab pertemukan bee dengan shaklee…tq Shaklee kerana anda, bee percaya pada MLM..tq kawan2 jugak sebab anda semua sentiasa bersama bee, bersama shaklee!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...