Feb 7, 2015

Jalan-jalan cari makan; Wakaf Che Yeh Part 2

Hai..hai…hai….

Welcome back!! ada tak yang tertunggu2 kesinambungan cerita petang semalam?hahaha…ok lah oklah..sorry sebab tak sambung semalam…balik dah lebih jam 12malam, semua dah penat…tarik selimut tido ajelah ;p

Haaa… lepas maghrib kami bertiga pun memulakan perjalanan jjcm kami di pasar malam wakaf che yeh ni…awal lagi, banyak kedai baru bukak..tp apa yang menarik perhatian kami is this!!!

2015206200349 Pulut Ayam??!! tak pernah try neh…so, cik hubby pun beli…makan kat bilik je..sebabnya nak kejar2 naik bilik tengok cerita “Istikharah Cinta”…eh jangan salah paham…bee tak tengok pun cite tu tapi sebab episod last doh, jadi exited pulak..takde follow mane pun..hahahah..eh, tadi kate balik pkul 12 malam..erkk

2015206202747

sabo ler, meh laa nak cite satu persatu..dah siap beli pulut, kami pun jalan punya jalan punye jalan, macam2 yang kami jumpe..mmg dah niat dalam hati nak beli tudung untuk anak comel tu..takpe, round2 dulu..

2015206204358 2015206211010 Dari kiri : Eryna punye, Cikhubby punye, Tuan tanah kedaung punye!!!

tetiba kami terbau something…wanginyeeee kopi!! weh, bee tak minum black coffee tau tapi oleh sebab kewangian kopi yang bee bau dalam perjalanan ni, menggamit perasaan betul…cikhubby pun mcm nak try…so, order kan lah kopi ni

cuba teka, apa yang kami order?hakhakhak….kami kan bertiga, mestilah beli tiga..padahal dua pun dah cukup..nilah namanya org kampung masuk bandar..mane pernah jumpe ni..terus jadi jakun ;p

hubby punye bee belikan Mocha sejuk…budak banyak mulut mcm biasa chocolate hazelnut iceblended..dannn untuk tuan punye blog, kami beli caffe panassss… dah beli, kami balik hotel tengok ending cite yang memang sememangnya boleh diagak dah penamatnya..hahaha…tapi tetap nak tunggu dan tengok..

eh lupe nak bagitau..masa beli kopi tadi, adalah satu tempat ni mmg tempat budak2 main…alaa yang kereta2 motor2 pakai bateri tu…sicomey ni tengok laa pulak…dia pulak merengek2 nak main..oleh sebab nak tengok ending cite punye pasal, janji laa lepas abis cite nak turun balik…so, apa lagi..bila dah abis cite, seboklah dia ajak turun

Dalam kemengantukkan(cheewahh) tu, kami turun balik nak mengotakan janji kami…padahal turun balik tu sebab belum beli apa2 lagi…tudung sikecik pun tak beli lagi…so, tempat pertama pergi!!!

2015206233027 2015206233003

tengok tu..bukan main seronok lagi dia…harga??nasib baiklahh tak mahal weh..rm5/15minit..ok laa kan…org tua2 terengganu panggil “lepas awe” hakhakhak…

tapi tudung eryna kita tak beli pun..bukan sebab tak cantik…tp sebab rasa mahal…rm15/helai..baiklah beli kat terengganu…desa murni pun ada..rm5.90/sehelai…hikhik..kedekut tak?? ;p

dah masuk pkul 12, kitorg pun gerak balik!!!abislah cerita satu malam kami ^^

p/s : jangan lupe tunggu cerita bee dekat rantau panjang dan kemana tempat makan kami hari ini!!! jom mandi dulu n breakfast!!

layan gambar2 kat wakaf che yeh..macam2 ada!!

2015206191756 2015206200839 2015206201643 2015206202048 2015206235426 20152062355492015206235435

2 comments:

nurbijen said...

Kunjungan balas...
Ha ah, kadang2 harga tudung kat seri murni jauh lagi murah dari Wakaf che yeh....

CKSabihah Bee said...

kan??!! hihihi...kadang2 mungkin juga kualiti nya berbeza tapi setakat nak beli untuk sikecik, takde masalah kot..

^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...