Jun 2, 2015

Suplemen untuk Masalah Jerawat, Jeragat dan parut pada KULIT

Alhamdulillah walaupun bee dah jarang sangat update blog ni, tapi kunjungan anda setiap hari tak pernah putus..bukan taknak update, bukan malas tapi kononnya takde masa..padahal org lain pun ada 24jam jugak sau hari kan, tapi boleh je update apa..alasan semata2..betul betul??

Hari ini, bee nak share produk yang bee jarang2 sekali tinggal sebabnya 3benda ni dah jadi wajib dalam hidup bee..kalo dulu makan Vitamin C untuk bantu sistem imun tubuh..ye lah, boleh dikatakan setiap bulan bee dan cikhubby demam..tak demam, selsema laa, batuk laa...so, mulanya amik Vitamin C untuk bantu kuatkan imun tubuh..tapi yang bestnya, jerawat kering dan kulit makin sekata..bukan setakat kulit muka, seluruh tubuh tu...yang bestnya dapat pujian dari cikhubby.. *wink*

Kemudian, mula berjinak2 nak konsisten amik B-complex..hello!! Sejak bee sekolah lagi, mak bee selalu pesan makan B-complex ni..tapi biasalah, budak2 tengah membesar, mane khelas makan vitamin ni...hahaha...b mula2 makan sebab bee nak tenaga..ye lah, kita keje kan..anak pun kecik lagi..tenaga untuk kerja dipejabat, balik rumah sibuk kerja dirumah plak..alhamdulillah, B-complex sangat membantu...alhamdulillah

yang vitamin ketiga ni, Vitamin E..yang ni terjebak sebab tengok kawan2 makan, kulit jadi licinnn dan parut makin nipisss..wahhh, memang cantekkkk...lagi pulak, bee sangat2 bermasalah dengan parut kulit ni, lebih2 lagi masalah jerawat bee waktu sekolah dulu..pastu tak pandai jaga..picit2 jerawat smpai tinggal parut...bila konsisten ni, yang paling bee suka adalah, kulit bee dah tak kering sangat. kalo dulu, ya Allah, masalah kulit kering bersisik tu..lebih2 lagi kat betis..sekarang alhamdulillah, makin elok..tak sepenuhnya tapi semakin pulih..

meh bee share sket apa sebenarnya ketiga2 vitamin yang bee sibuk nak cerita sangat ni..yang best sangat ni...
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit

  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel 
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit

  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengurangkan stress yang mengakibatkan kedutan kulit
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Meh hubungi bee untuk konsultansi percuma
017-3740100
ID : 912422
COD kawasan Kuala Terengganu. Wisma Darul Iman, Wisma Persekutuan, Wisma Negeri, Chabang Tiga, Hiliran, Pengadang Baru, Kuala Nerus, Bukit Tunggal, Seberang Takir, Gong Badak, UnisZa, UMT, Marang

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...